Om mig

2009-07-30 @ 16:37:00
År 2011 nådde jag min högsta vikt. Jag var 20 år. Mamma hittade en rabattkupong för ViktVäktarna Online och gick med på att låta mig testa i tre månader. Det fungerade -- lite för bra. Jag gick ner drygt 20 kg på ett halvår. Min viktresa spårade ur och övergick i ett ohälsosamt och destruktivt sätt att förhålla sig till mat. Under våren 2012 kunde jag inte längre hålla min strikta diet som mer och mer övergick i att äta enbart frukt och vatten. Min mamma vädjade att jag skulle söka hjälp. I augusti 2012 påbörjade jag behandling för bulimi hos BUP -- ett år senare friskförklarades jag.
 
Jag är i skrivande stund normalviktig och min vikt är stabil. Jag väger mig fortfarande men stirrar mig inte blind på vågen längre. På utsidan ser jag frisk ut. Men sanningen är att jag fortfarande kämpar mycket med psykisk ohälsa dagligen, däribland depression och ångest. Jag är heller inte helt fri från min ätstörning, även om den inte längre är renodlad bulimi utan numera går under kategorin ätstörningar UNS "utan närmare specifikation" (på engelska EDNOS -- Eating Disorder Not Otherwise Specified).
 
Utöver ätstörning har jag sedan tolv års ålder haft perioder av depression. Att depression går ut över och försämrar hela ens mående är väl ingen nyhet. För mig handlar det främst om att jag känner mig maktlös. Att då sätta upp stränga ramar för mig själv är mitt sätt att försöka återvinna kontrollen -- vilket triggar mig. Tyvärr finns det också en hel del saker i min familj som triggar mig, trots att jag vet att de vill mitt bästa. Därför är min pojkvän ett ovärderligt stöd för mig.
 
 
Min bästa motivation i svåra stunder
  • Wanting to be someone else is a waste of the person you are (Marilyn Monroe)
  • Move the mind and the body will follow
  • Body confidence doesn’t come from trying to achieve the ‘perfect’ body. It comes from embracing the one you’ve already got!

Om

Min profilbild

Mim

Jag heter inte Mim egentligen, men vad spelar det för roll? Jag vill inte bli kändis, jag vill bara att du ska läsa min blogg. Och jag hoppas att du tycker om den. <3
RSS 2.0